Photographer for Hire!
Weddings.Birthdays.Portraiture
Aiza Azril 0133999432
http://www.myshotswedding.com
http://littlebigshots.wordpress.com

By: Alia Amelyn

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Friday, 24-Oct-2008 02:49 Email | Share | | Bookmark
Room Raiders

 
When mama is hard at work, there are always two room raiders lurking at the back.....!!



There are times when the 2As are left on their own devices....kadang-kadang they would do reading and colouring, but what they love to do the most is raiding rooms at every chance they have! Mulanya memang they would keep everything neat and tidy....tapi lepas tu confirm jadi tongkang pecah! And this was few days back when mama tengah busy editing birthday photos....elok ja dua-dua tonet ni main kat atas......bila naik tengok rupa-rupanya ada projek! And this time they goes "style her famous" pula......

And here are the results......




No comments from my side....hehehe!



But whatever it is, HSM3 premieres today and we are going to be there....yeay! just can't wait to see Troy, Gabriella and the whole gang on the big screen.....


Tuesday, 21-Oct-2008 04:23 Email | Share | | Bookmark
sneak peeks

Dah lama rasanya tak update kids/birthday photos kan....bukannya apa, I'm totally swamped with weddings lately ni....dah tu sekarang ni dah bertukar profession, i'm now the assistant videographer to my DH...kerja yang cukup menduga kesabaran! Tapi setakat tolong shoot je la edit belum mahir lagi.....

Anyway here are sneak peeks for what i love to do the most......

Alisa Fatin


Damia is Five!


more coming soon once gallery dah updated.....tunggu ya.....

p.s.
yes, I still do birthdays, kids etc.....tapi on demand, do email me if you are interested and for early bookings ok.......


Monday, 20-Oct-2008 06:14 Email | Share | | Bookmark
Home Sweet Home

 


This is the final part of our Raya holiday, terasa kejap sangat cuti kali ni...tapi kena balik juga since Alia pun dah start sekolah, dan Yaya pun dah nak masuk office....kali ni balik memang tak dapat ambil gambar banyak sebab macam segan pula nak bawak kamera yg bulky tu ke sana sini.....dan yang paling sayang sekali tak dapat nak ambil gambar seperti yang dihajatkan iaitu the 2As berbaju kurung kedah di tepi bendang memandangkan semua sawah padi kat sana baru dibajak....so kena la tunda plan sampai tahun depan la nampak gayanya.....yang masa makan-makan ikan bakar, nasi ganja pun tak de ambil gambar, yang ni memang la tak sempat sebab nampak makanan je dah semua terus serbu makan....hehehe! But i did manage to take the 2As' pictures sekitar Jalan Kangar....dah lama teringin nak ambil gambar depan kedai-kedai lama akhirnya on this very last day, tercapai juga impian walaupun dapat hanya sekeping dua.....hehehe....standard la model tak berapa nak cooperate....kena plak tgh matahari terik....

Anyway, do enjoy this very last part of our Raya holiday.....

Day 11


cuti tak cuti, tetap kena queue for nasi "ganja" ni.....


sempat posing kejap dpn kedai liu enterprise....


pelik agaknya kakak ni tengok budak berdua ni posing...


alia yang tak pernah tengok kedai ubat cina ol school style....


inilah dia deretan kedai lama di sepanjang jalan kangar...

Sepatutnya bertolak balik on the day 10 tapi since there is still so much to do, balik la lambat sikit.....pada pukul 10 pagi, daddy and the gang bertolak balik dulu while the 2As pi sarapan nasi "ganja" dengan tok babah dan tok tok kat Kangar....selesai breakfast, mama bawak the 2As jalan-jalan kat depan Jalan Kangar untuk sessi bergambar....mulanya memang diaorg tak nak sebab segan ada penonton yang dok tengok gelagat diaorg dua beradik tapi bila dah dipujuk-pujuk baru la ok...dapat la juga dalam sekeping dua yang ok.....maybe next year we'll do it again....tak puas rasanya sbb tak dpt jalan sampai ke hujungnya.....



Tepat pukul 11 pagi, the 2As bertolak balik ke Kajang....sedih rasanya meninggalkan kampung halaman tapi we'll back soon for sure...insya-Allah. Mulanya ingat nak terus je masuk highway, tapi singgah kejap kat bandar Alor Setar....ingat nak singgah lunch kat restoran nasi padang dekat dgn stesen bas Teluk Wanjah tapi sayangnya hasrat tak kesampaian bila tengok-tengok kedai tu tutup lagi....dah kecur air liur mengingatkan ayam masak serunding kat situ....takpela takde rezeki, maybe next time boleh singgah lagi....back to our long journey, cuaca tak menentu sepanjang perjalanan, sekejap hujan sekejap.....nak berhenti pun tak dapat sampai la ke RnR Tapah, berhenti kejap untuk makan mee kicap yang amat sedap kat situ dan juga untuk membeli sedikit buah-buahan nak bawak balik ke Kajang.....rupa-rupanya ramai lagi yang masih dalam perjalanan balik ke destinasi masing-masing, sampaikan nak ke toilet pun kena queue....dah break kejap, back to the road again and finally at 7.00 pm mcm tu baru la sampai ke Kajang.....lega rasanya dah sampai tapi yang pastinya the 2As and me dah homesick nak balik kampung lagi.....bila la rasanya nak dapat bercuti panjang lagi macam tu yeh.....huhuhu......


Wednesday, 15-Oct-2008 09:20 Email | Share | | Bookmark
Back to the root

 
 
 
View all 27 photos...
You can take a girl out of Perlis, but you can't never take out Perlis of a girl!





This is my hometown, and I'm proud of it.....walaupun it is the smallest state tapi tak pernah rasa ada kekurangan, rindu tak terkira bila dah lama tak balik kampung, so this raya holiday i did stay a bit longer....dan yang paling best, kali ni my hubby, bro in law + mom in law pun ada bersama.........yeay!

Day 6 & 7



As usual, raya kedua dan ketiga biasanya the 2As akan pergi menziarahi sanak saudara, terutamanya moyang sebelah mama yang masih lagi ada.....while my sis and her family would go back to Alor Janggus untuk beraya dengan family sebelah hubby dia.....sunyi dibuatnya bila Yani dgn Yana tak ada, so apalagi the 2As pi meronda Kangar la....jalan-jalan kat old town sambil window shopping kat the Store finallynya...cantik pula pemandangan kat jalan Kangar...but too bad tak bawak kamera today...but I'll make sure the 2As be back at the same spot later......

Day 8


ambil berkat ye Alia?


Baby Azfar datang beraya, yeay! Kalau sebelum ni beraya berdua je, kali ni Jejaka dan isteri dah bertiga.....Alhamdulillah.Geram sangat dengan baby Azfar ni, dahlah putih gebu macam parents dia, dah tu baik jek....dapat juga la kc mendodoikan Azfar sampai terlena, tapi sepanjang masa tu asyik kena cubit je dgn Amelyn yang cukup cemburu...


ye adik, nak beli apa....semua ada....


memang sah-sahla dia nak yang warna pink tu....


sudahnya beli bag je....comel kan...


inilah dia K. Teow sup Thai...kat KL tak tau mana nak cari ni....

Lepas je baby Azfar dah balik, we decided to go to Padang Besar....mulanya cadang nak pi makan tomyam kat sana tapi punya la ramai sampaikan yang tinggal cuma sup ja....tak kisahla apa yang ada, janji sedap.....as for the kids, sempat juga la shopping dress princess + bag for each of them....while mama cuma beli T-shirt + cashew nuts je.....ramai sangat orang sampaikan kita nak pilih barang pun pening....



Dah penat berjalan kat Padang Besar, baliknya singgah kejap kat Taman Rekreasi Bukit Jernih.....i'm sorry to say it's in a bad state.....kalau dulu we used to go there for picnic tapi sekarang rasanya nak kena pikir 4 kali kot....sayang tengok keadaan sungai yang tidak dijaga dan juga keadaan tempat sekitarnya yang terbiar macam tu ja......they really need to do something about this.......

Day 9

It's the DAY! ya, hari ni daddy and rest of the gang finally sampai balik ke Kangaq....celik-celik mata 2As je tengok daddy dah ada kat kampung, apalagi menjerit-jerit happy la kedua-duanya.....sampai-sampai je daddy, dah siap terhidang nasi ganja aka nasi kandar yang memang favorite dia.....dah puas makan dan berehat kejap, we all headed to Padang Besar again.....





but this time stop kejap kat Gua Kelam....saja nak bawak my MIL and BIL jalan-jalan kat situ...mengah juga la dibuatnya jalan sampai ke hujung gua sana....dahlah kena dukung si tonet Amelyn yang tak nak jalan atas titi tu katanya takut kasut dia jatuh...sabar je la.....sudahnya tok babah dia yg take over dukung all the way balik keluar gua tu......kat sini tak banyak sangat ambil gmbr sebab masa tu matahari betul-betul atas kepala.....semua pun dah tak nak posing pun......hehehe!




Bila sampai kat Padang Besar, gerai makan yang dituju dulu....akhirnya today dpt juga makan tomyam....emm sedapnya! puas hati betul...and then back to shopping, since semalam dah shopping so today bagi chance kat mak mertua kc pula jalan-jalan cuci mata kat situ.....ended up Amelyn yang dapat baju tidur satu lagi...hehehhe! Dah penat shopping baliknya singgah pula ke gerai cendol kat jalan kaki bukit, mmg tak sah kalau balik perlis tak singgah sini....mmg betul-betul refreshing kena plak time petang-petang macam ni....mmmmm....sedapnya!



Petangnya, kc and the gang headed to Kuala Perlis...nak ambil udang dan ketam yang tok babah dah siap order....kali ni daddy pun ikut sama, saja nak jalan-jalan tengok kampung nelayan katanya....memang betul-betul lain suasana kat sini, and it was only his 2nd time there since we married....what a simple life kat sini, walaupun rasanya ada antara kita maybe yang tak sanggup duduk dalam keadaan macam ni....but i just love the people and environment there.....dahlah tu tiap hari dapat makan seafood fresh! bestnya....it's just perfect for me.....

Day 10







Back to Kuala Perlis again, this time bawak my mom in law pula since dia nak cari ikan masin dan juga sedikit kuih muih untuk dibawa balik ke Kajang....lepas tu we headed to Kampung Nelayan lagi, saja nak bawak the 2As berjalan kat sana sambil Ucu An nak ambil gambar.....sunyi rasanya sebab ramai yang dah balik ke KL....



Dah puas bergambar kat sana, we all headed to Sungai Baru pula....beraya kat rumah kakak angkat kc kat situ, cantik sangat view depan rumah dia betul-betul mengadap laut....and it's the best view for sunset! haah we stayed sampai sunset baru la balik.....puas rasanya bawak the 2As dgn daddy berjalan-jalan today......dan malamnya, balik to Kuala Perlis again for dinner....ikan jenahak bakar, sotong goreng tepung, tomyam udang antara menunya......puas la daddy makan sampai tersandar tak boleh bangun.....heheheh!

re: Actually abah kc yang berasal dari Kuala Perlis, while my mom is from Pengkalan Assam....so that makes me a pure anak perlis!


Monday, 13-Oct-2008 02:36 Email | Share | | Bookmark
AidilFitri 2008

 
 
 
View all 48 photos...
Orang lain sana sini mesti dah entry open houses sana sini, tapi the 2As baru nak cerita pasal hari raya yang lepas.....hehehe!

Day 5 - 1st October 2008





Pagi-pagi lagi the 2As dah bangun bersiap-siap dengan cousins diaorg, Raihani & Raihana while mama and the rest of the gang sibuk siapkan hidangan utk open house....mmg wajib every year ada laksa beras asli yang mana kuah dibuat sendiri oleh my mum, ketupat palas dan rendang dan juga sate goreng dihidang bersama nasi impit dan kuah kacang....tak lupa juga kuih muih dan juga kek coklat.......sementara tetamu belum datang lagi, sempat juga la the 2As and gang bergambar dulu....macam-macam aksi anak dara berempat ni, siap ada yang nak pakai lipstick la....merengek nak ambil gambar sorang-sorang dulu la.....pening kepala nak layan, esok-esok besar tak tau la lagi mana kecohnya.....hehehe!




Lepas sessi bergambar the 2As juga sempat mengambil kesempatan nak beraya dengan tok babah dan tok tok....cute giler masa ni bila tengok berderet je keempat-empat anak dara ni beratur.....heheheh!




Dah sesi bermaaf-maafan...kena cepat-cepat ambil gambar family before ada orang datang....inilah dia my small happy family....including yaya yang jadi photog masa ni....sayang sekali yang tiada dalam gambar ini my dearest hubby, Azril....my brother in law with her youngest daughter......kalau tak dah complete our family portrait.....bukan senang nak berkumpul sebab biasanya 1st day raya, all the guys mesti nak beraya dengan their family first..i do hope there will be a time bila all of us could take a picture together......


believe it or not...these are all my cousins....of course except yg si tonet² yang berbaju kurung merah dengan 2As...


masa ni tengah tunggu turn untuk makan....sampai ada yang dah terlelap2.....hehehe!


next year harus kena buat buffet macam ni.......

Anyway, back to raya.....right after sembahyang raya je, mula la tetamu datang ke rumah tok babah......dari pagi sampaila ke pukul 7 malam non stop.....so that explained kenapa takde gambar in between ya....mama sudah pancit masa itu! hehehe......Antara yang paling awal datang my uncles, aunts + young cousins from my mother's side....penuh giler rumah masa tu, yelah semua dah besar-bersar belaka....tapi memang seronok la bila tengok the 2As....bila dah besar ni, at their age diaorang dah pandai nak bercampur gaul dengan sanak saudara......dan yang paling best dah boleh harap jadi penyambut tetamu, beratur je diaorg berempat kat tepi pintu dr yg kecik sampai yang besar tiap kali ada ja tetamu datang....sayang masa ni terlupa langsung nak ambil gambar! As for the kids kalau ditanya, of course la the best part is mengutip duit raya...hehehe! siap lepas dah dapat tu masing-masing sibuk dok kira berapa keping duit warna hijau...warna merah yang diaorg dapat....sabar je la! jangan kira depan tetamu sudah la.....malu mama nnt!


orang lain masa ni dah penat....budak-budak je yang dok menari-nari lagi....actually alia tengah practise her dance for the concert nanti...yang lain tu ngikut jek....hehehhe!



Bila dah petang, tibalah masanya untuk persalinan kedua for the day...kali ni dress pula....and for this year, memang tak dpt nak cari yang sama warna for all of them so terpaksa la beli yang lain-lain fesyen utk kelima-lima anak dara ni.....tapi yang pastinya for Amelyn la yang paling susah nak cari sebab dia la yang paling cerewet kalau ikutkan dia mesti dia nak yg ada ropol-ropol besar dan kaler pink....nasib baik mama just found the right one kat Little Colony boutique yang mana design dan warna pun almost macam Alia....simple tapi janji mama suka, amelyn pun suka....hehehehe!



And as usual, mesti ada sesi posing-posing almaklumla semua dah excited dapat pakai baju baru.....nak posing kat luar pun semua dah tak larat masa ni, so posing kat tangga favorite je la....hehehe....mmg suka sangat tengok gelagat budak berlima ni....ada je kerenah diaorg......



Inilah yang tinggal after 7.00 pm.....terlupa langsung nak ambil gambar hidangan di hari raya masa pagi....memang hidangan rasmi for each year, laksa beras asli....laksa beras tu mmg homemade tapi by sedara abah kat kuala perlis.....cuma kuah sahaja yang mak kc buat sendiri.....memang puas la the 2As makan laksa beras kali ni.....kalau dulu diaorg tak berapa pandai sangat nak makan laksa but this time mmg diaorg pulun betul-betul!



Yang ini pula sate goreng, memang my favorite selagi ada gigi la....hehehe! Biasanya daging ni diperap dulu dengan bahan-bahan rencahnya the day before dan pada malam sebelum hari raya barulah digoreng.....yang ini juga wajib ada tiap tahun since my uncles cukup suka.....kalau datang mesti diaorg carik punya....hehehe!




Dan pada malamnya, after dah siap mengemas semua kat dapur tibalah masanya untuk main bunga api pula....tahun ni tak beli banyak cuma sekotak je since ada lagi balance from last year sebanyak 2 kotak.....mula-mulanya alia dengan amelyn macam takut-takut juga tapi lama-lama dah ok.....cuma amelyn je yang stop after terkena sket spark bunga api tu kat kaki dia...lepas tu mmg mama je yang kena pegang tangan dia.....so mmg tak dapat la ambil gambar banyak masa ni.....

Begitulah ceritanya 2As on their 2008 Aidil Fitri.....meriah tak meriah, penat jugala dibuatnya.....


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net