Photographer for Hire!
Weddings.Birthdays.Portraiture
Aiza Azril 0133999432
http://www.myshotswedding.com
http://littlebigshots.wordpress.com

By: Alia Amelyn

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Friday, 19-Sep-2008 07:43 Email | Share | | Bookmark
Amelyn and Stitches



Here she is after the removal of those 5 stitches....punyala seksa nak ajak dia pergi buka jahitan tu sampaikan dah dekat 2 minggu baru la dpt tanggalkan...itupun bukan kat klinik or hospital, instead it's done by daddy and mama dearest......daddy tanggalkan 3 and mama had to remove the last two....mmg ngeri pada mulanya nak buat sbb jahitan tu betul-betul kemas, so nak kena tarik knot tu atas sikit baru la dpt gunting....menjerit-jerit juga budak kecik ni masa time operasi tu tapi bukannya sebab sakit tapi sebab cuak tengok mama dengan daddy pegang gunting yg tajam gitu....hahaha! sabar je la....sampai kena tutup² mata by mak dengan alia baru la budak kecik tu dpt ditenangkan kejap dan selepas 1/2 jam mcm tu, baru la dapat clearkan every single benang. Akhirnya dah nampak dah macam mana rupa parut kat dagu tu....hopefully lepas kena sapu bio oil tiap hari lama-lama kurang sikit la kesan parut tu kan.....tak kisahlah tu kenangan budak kecik tapi lasak ni! hehehe!

yeszaaa, it's another weekend....this time tak pi mana-mana sebab semuanya dah ready and already packed in the bags, dah tinggal nak tunggu tarikh nak balik kampung ja lagik...hehehehe! so to the others, happy shopping....and have a good weekend....

coming soon: oh so sweet part II


clothes by Frills and Tails, accessories by Sinma.


Thursday, 18-Sep-2008 04:04 Email | Share | | Bookmark
oh so sweet!

Baju Raya Casual edition

ayin
blouse + skirt bought at one of the boutiques @ SACC Mall

alia
tee and skirt by GAP, necklace by Take Me and hair accessories by GIRLS.
tee by aunty eyna, tq!

Kids really do grow up fast!

As far as baju raya is concerned, there is no specific theme, colour dan sebagainya for this year's celebration. Semakin besar, semakin berbeza pilihan masing-masing, so individualistic and i tried to accommodate each girl's requests....and as result, yang seorang ala-ala sweet girlish gitu...and another one terikut style grown up bratz, high school musical influenced mcm tu......hehehe sabar je la.....yang ni baru casual edition, so tak kisah la apa pun pilihan 2As tapi janji baju kurung tetap sama...that's my rule and they have to obey la kalau nak duit raya! hehehe!

Dresses? Mestilah ada....tapi yang ni yaya yang sponsor so we have to wait till Raya baru la dapat rasmikan...one thing for sure they have different ones too this time.....tak kisahla janji bahagia kan....hehehe!

Shoes? Pun lain-lain color and design....and this one pun kena tunggu raya baru rasmikan sbb dah masuk dalam beg dah...haah dah siap put aside dah barang yang nak dibawa balik kampung....kalau tak buat macam tu, dah ada la yang merasmikan jawabnya...hehehehe!

Accessories? Dah siap dah......ada yg sponsored by Mak Ngah....ada yang sponsored by mama.....meriah ler budak-budak ni bermekap-mekapan nanti.....tak sabar rasanya nak tengok mcm mana la gelagat diaorg di pagi raya nanti....hehehehe!

Baju kurung? haaa this one kena tunggu mama ambil gambar diaorg dulu yeh.......


Tuesday, 16-Sep-2008 08:47 Email | Share | | Bookmark
Wok with 2As



Bila time-time puasa ni, semuanya teringin kan.....haa ni la projek masak-masak 2As last week dengan mama & daddy....nasi beriani 2As style! Resepi? hehehe seperti biasa main cilok ja dr internet tapi mmg cari yang palingggg senang dibuat dan dijamin sedap.....Masa 1st trial, kitaorg buat nasi beriani, ayam goreng berempah, kurma telur dan acar timun, gambar mmg takde sebab masa tu mmg tak ingat langsung nak ambil.....lagipun masa tu takut tak jadi ke...tak sedap ke....hehehe!

And this was our second trial.....tapi kali ni menu kitaorang adjust sket which include ayam masak madu dengan daging masak mamak style.....

ayam masak madu + nasi beriani + daging masak mamak style

made with love + titik peluh by dd own + mama kc....ehehhe!

Kalau tengok gmbr maybe la tak tempting kot sbb takde nak garnish lawa-lawa sebab masa tu mmg dah pikir nak berbuka ja....hehehe.....tapi seronok la bila masak beramai-ramai mcm ni.....walaupun masa tengah masak tu dengan hujan lebatnya.....dahlah kitaorang punya wet kitchen half open air....hehehe.....jadi kelakar pulak bila memasak dlm keadaan takut-takut dengan bunyi guruh kilat semua.....but we managed to pull everything together just right before time berbuka.....dan inilah hasilnya as you can see from the picture.....heheheh!



sedap tak sedap.....alia layan je......sedap la tu kot kan....hehhe!


Tuesday, 16-Sep-2008 04:00 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday, Papa

 
Another late entry, this was taken last August....and yes, it was a surprise party from his beloved wife and kids....so totally romantic kan! What a beautiful day indeed, siap dengan cake dan decor which includes all the lovely black and white pictures of the birthday man with his family....awww that's so sweet!


the birthday cake by lovely chef Anna......


even Sofea dengan Irfan pun dah ready to party!!

But before we could celebrate, we had the outdoor session first.....walaupun papa Sofea yang masa tu masih kepenatan setelah mengharungi jam, the session turned out great....and we did enjoy the session....siap dapat naik bot ronda tasik lagi kan sofea kan.....


my sweet lovely Sofea......


the happy family...

And then it's time to party.....the kids dah tak sabar-sabar dah....cantik sangat kek birthday tu, so sweet and yummy too! To Najwa, it was such a beautiful day...beruntung papa sofea.....mesti sampai hari ni dia dok senyum sampai telinga lagi tu......


happy birthday, papa......


with love from all of us.....



Last but not least, we would love to wish papa sofea a Happy Belated Birthday once again, semoga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki dan bahagia selalu di samping keluarga tercinta.....amin...and to mama Najwa, thanks for everything ya....

This last part selingan sikit.....this is the real 3As....the cheeky, sweet and lovely ones.....



Aiza Amelyn, Ameeyrah Sofea & Aiza Alia

Walaupun diaorang ni jarang bertemu tapi once dah warm up mmg susah nak berpisah.....sorry my dear sofea kakak-kakak 2As tak dpt stay lama that day, lain kali kita jumpa piknik² lagi ok....tapi yang pastinya they all had so much fun that day, naik kereta je terus terlelap....tapi next day bising nak ajak pergi main dengan sofea lagi....hehehe! semoga persahabatan 3As ni kekal abadi hendaknya....

p/s haa ni la family baby boolat kat bawah tu....dpt pinjam berulit kejap hari tu pun dah cukup la buat kc teringinnnn nak baby lagi....bila tu? insya-Allah project #3 coming soon......hehehe!


Friday, 12-Sep-2008 05:17 Email | Share | | Bookmark
2As updates

Dah lama takde cerita pasal the 2As kan....bukannya apa, takde latest gambar diaorg.....nak bawak pi main kat taman petang² pun tak sempat sbb time tu la baru nak start masak for berbuka puasa....biasanya memang masak sendiri, cuma kuih muih je yang beli kat pasar.....lagipun semenjak pindah prima saujana ni dah tak best sangat pasar ramadhan kat sini compared to the one kat taman mesra dulu.....teringin rasanya nak pi sana tapi memikirkan dengan traffic jam, sesak nak parking semua tu...terpaksala beli ja apa yang ada kat sini.....anyway back to the 2As.....here's a lil update on them after so long......

Alia



So far dah 5 hari dia berpuasa 1/2 hari.....balik dr school ja tepat pukul 12.00 dah minta minum air...takpela ni baru latihan, the real thing tunggula next 2 years mcm tu ke kan....tapi janji nak bagi duit raya kena juga dikotakan...hehehe..cian dia...dah lah tak sahur tp kuat semangat juga nak puasa tu.....dah lah dengan tiap hari kat school ada practice lagi utk concert bulan 11 nnt....takpe ye alia....dugaan berpuasa tu namanya....hehehe!


Amelyn

kalau dulu i used to call her my cheeky monkey....sekrg dah kena tukar title jadi my tough lil chick....dah jadi rupa pirate pun ada dengan parut sana sini.....jatuh saham la mcm ni ...tapi takpe tu tanda dia lasak dan independent...heheheh! sabar je la..

day 4



Anyway here's the tough chick after the day tukar dressing, punya la panjang plaster yg HA tu letakkan....part lain semua ok, tp part nak tarik plaster tu la yang dia selalu jerit sakit....masa ni tak berapa berani lagi nak tengok jahitan dia....rasanya dah kering tapi takut nak tengok....rindu rasanya nak pinch her dagu as i usually did....

day 6



and here's her few days back, dah buka dah plaster since nak bagi kena udara sikit....masa ni siap pi ikea lagi tapi mmg xtra careful tak nak bagi dia main lasak-lasak sangat kat sana takut terkena dagu.....kita pula yang naik seriau tengok luka dia tu.....ouch!

day 7



and this is her on day 7, luka pun dah nampak betul-betul kering dan time nak tanggalkan those stitches....as for the parut tu, kc dah beli bio oil.....thanks to kuchai for the recommendation.....hopefully takde la nampak sangat parut tu nanti kan.....

p/s To my dear Irfan, get well soon ya....naik ngeri kc baca cerita tu zubye, tak leh imagine macam mana la dia masa kena jahit tu.....and u too....mesti panic giler kan....apapun kc doakan irfan cempat sembuh ya....


Another weekend, my check list semua dah ticked dah....baju kurung 2As pun dah siap beli dah, yang simple-simple je kali ni....and now time for mama pula, rasanya nak cari sepasang lagi nak bagi sama dengan 2As....hopefully this weekend dapat la cari maybe kat area bangi pula.......yang lainnya takde apa sangat la sebab bajet raya pun dah lari so terpaksa la cut here and there....yang pastinya bajet balik kampung mesti ada! hehehe! okayla guys.....have a good weekend ya...dan selamat berbuka....



[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net