Photographer for Hire!
Weddings.Birthdays.Portraiture
Aiza Azril 0133999432
http://www.myshotswedding.com
http://littlebigshots.wordpress.com

By: Alia Amelyn

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Thursday, 11-Sep-2008 01:42 Email | Share | | Bookmark
my BOOlat

 




Don't you just feel like picking him up and gomol² him a bit......i just had to put this one up, so geyam kan tengok baby ni....
ya, i know...i know.....how i wish he's mine too...


Monday, 8-Sep-2008 12:37 Email | Share | | Bookmark
Iman's Pink Loves Brown Pool Party

 
 
 
imanpinklovesbrown

date: 24.08.08
place: Ukay Club


rajin tul ca melayan iman main bubbles.....more presents from aina & aini......dah tak sabar-sabar lagi nak terjun pool ni....


Another August baby celebrating birthday! Kali ini Iman pula who has just turned 3....so adorable sangat tema kali ini, pink loves brown + pool party...memang sesuai sangat dengan jiwa iman yang adventurous and fun loving tu....walaupun pada mulanya hujan renyai juga, sampaikan mana yang datang awal tu frust juga la tak dapat mandi...tapi once dah cerah sikit almost every single kids merengek nak masuk pool...termasuk la birthday girl! hehehe....puas juga la dia berendam sampai kecut-kecut tangan masa nak potong kek....hehehe!



brrr! iman sejuk la......happpy birthday to you......sayangnya nak potong kek yg cantik itu!


Haa cakap pasal kek, memang cantik banget la kek iman tu....sweet je pula barbie tu duduk kat tepi cake yang warna pink dihias dengan bunga-bunga cantik tu.....dah rupa macam kek kawin pun ada tu....hehehe! sayang rasa nak potong kan iman kan.....dan selepas potong kek, acara diteruskan dengan acara mandi manda lagi....memang puas betul la semua kanak-kanak yang ada berendam hari tu, sampaikan bila dah hujan balik baru la semua keluar dari pool tu......dan acara diteruskan dengan game mencari gula-gula teddy bear.....hehehe cute giler tengok kanak-kanak ribena berebut-rebut cari candies tu.....sapa yang menang eh? tak ingat pulak tapi rasanya among yang kutip paling banyak cousin iman kot......

Apapun yang pastinya this party is definitely among the best ones we had this year la.....dari mama-mama sampaila ke anak-anak semuanya enjoy! hehehe! Thanks Jue for a great party, and to my dearest Iman Umairah...Happy Birthday once again from all of us here....mwahhhhhhhhhssssssssssssss!!

For more -> Iman's Pink Loves Brown Party
All piccas taken by Kc from Myshotswedding.com


Sunday, 7-Sep-2008 19:33 Email | Share | | Bookmark
Daniel's Big 3 Party

 
 
 
daniel'sbig3party
danielhadif'sbigthreepoolpartyaugustHappy Birthday Daniel!


cucu sapa la ni hensem sangat!.....the birthday boy......ca dgn ayin dah tak sabar nak tunggu pinata time ni!

Daniel's has just turned 3, and it's to parrrrty! Raz kalau bab party ni mmg cukup expert dari bab tema yang unik-unik sampaila to the every details of the party itself. Kalau dulu masa Zafreen temanya Arabian night, kali ni for Daniel's big 3 bertemakan farm + pool party pula. Walaupun masa tu hujan lebat, tapi sambutan tetap meriah! Ada juga yang berani terjun pool lepas hujan tu....cayala! hehehe! Warna tema kali ini pula warna yang cukup ceria, bab kata one of the guests dah jadi macam iklan f&n orange pula kan.......but i love it! And the cake toksah cakap la mmg unik as usual, mana la dapat idea ni Raz? Comel giler tengok anak-anak itik tu nak makan pun sayang rasanya.....hehehe!


pinata time....tarik jangan tak tarik..... and the lovely hot mommies!

Haa ini la time yang paling best dan wajib for each parties kan, seronok sangat tengok semua dah tak sabar-sabar lagi nak tarik tali pinata tu but too bad semua tali terputus sudahnya nak kena buka manually by hand by Raz.....tapi seronok sangat time ni, tak kira tua muda pun join sama....hehehe! Thanks Raz for inviting me....ya....finally ada juga my pic dalam group pic....thanks to papa anas...

My dearest Daniel Hadif.....happy birthday once again from all of us....it was a definitely a great one!!

For more -> Daniel's BIG 3 Party


Thursday, 4-Sep-2008 04:55 Email | Share | | Bookmark
Life is full of DRAMA!

Tak tau nak start macam mana, tapi my lil one had an accident last night....fell down few steps of the stairs and cut herself on the chin....almost had panic attack bila tengok darah yang keluar tak henti-henti....agaknya masa dia nak turun tu, mata ralit dok tengok mama yang tengah melayan kak long tengah buat homework, and she slipped one step sampaila dia jatuh where she hurt herself.....mulanya bawak klinik tapi takde glue yang biasa digunakan utk mengelakkan parut....so terpaksa la bawak ke Kajang Plaza Medical Center selepas diadvise oleh doctor....tapi bila sampai kat sana, doctor tak advise guna glue dan tak dapat dielakkan lagi, she had to be stitched sbb luka tu quite dalam juga.....nak tengok masa procedure pun rasanya ngeri....tapi mmg salute la kat Amelyn sebab throughout the whole time, sikit pun dia tak nangis.....kuat semangat betul budak kecik ni.....kita pulak yang naik suspense tengok dengan jarum, benang semua tu nasib baik la masa tu darah pun dah stop kalau tak memang ada yang pitam kat situ......and now she had 5 stitches to her wound, and I'm glad everything went well...jahitan dia pun nampak kemas dan bersih, thanks to HA yang bertugas malam tadi tak sempat pula nak tengok nama dia sapa dan esok pula nak kena pi tukar dressing dan dalam masa 5 hari lagi nak kena pi buka jahitan pula.......hmmm sapa kata anak perempuan tak lasak kan.....hehehe! Hopefully lepas dah ok nanti, parut tu takde la nampak sangat....tapi for sure nak kena cari jeli gamat lepas ni......kesian pula nanti berparut kat dagu tu kan....jatuh saham pulak kang....hehehe!

Gambar? Nanti lepas dia dah ok sket baru kita ambil gambar dia ye....as of today, dia tak boleh makan makanan keras lagi sebab katanya sakit....nak cakap pun slow-slow ja.....kesian sangat tengok the lil one tu dah injured.....kalau biasa, memang dia la penghibur hati semua orang dengan keletah manja dia.....my dear Amelyn, do get well soon ya....

Haaa ni cerita selingan sikit, memang semalam penuh drama betul.....masa pi Kajang Plaza sekali tengok² ada penggambaran drama la pula kat situ...tapi masa tu tengah panik so rasanya yg perasan masa tu ada Sazzy Falak....bila dah settle semuanya, baru la nampak the rest of the gang which includes Abby Abadi, Aleeza Kassim + Elaine Daly.....rupa-rupanya ini utk their latest series yang ala-ala Sex and the City which would be shown kat Astro.....hehehe nasib baik Amelyn tak masuk sama jadi pelakon pembantu...tp comel la si Sazzy tu....rendah je orangnya...yg Abby pula so sweet, tengah berseri-seri mengandungkan anak dia yang ketiga...yang Aleeza Kassim dgn Elain Daly mmg lovely as usual la......hilang sakit Amelyn jap bila dia nampak diaorg tengah berlakon.....hehehe!

Okay got to go.....nak kena layan pesakit yang comel itu...be back with pix later ya.....



edited @ Friday, 10.30 am.



Inilah dia si budak kecik yang dah injured tu.....kesian pulak tengok dia bila dah jadi macam ni cakap pun kena slow-slow.....nak makan lagi la seksa, kena suap sikit-sikit tp bila nak bagi bubur tak nak pula tu......so today, as scheduled kena bawak pi hospital lagi utk tukar dressing.....boleh la nak tengok so far jahitan dia dah macam mana.....tak berani langsung nak tengok semalam....hopefully everything dah ok......

On the other note, dah cukup 5 hari dah kita berpuasa.....and it's time for weekend again.....agaknya mesti ramai yang pi shopping weekend ni ya.....as for 2As, bajet baju kurung dah lari sikit due to unforeseen circumstances....so rasanya pi cari kat area bangi je la nampaknya.....hopefully they can finally settled on their choices....pening mak nak melayan dah.....hehehe!

Have a good weekend ya, people.....

p/s My dear Raz + Jue, the galleries will be uploaded this weekend juga ya....sorry for the delay.......huhuhu......


Tuesday, 2-Sep-2008 01:45 Email | Share | | Bookmark
Salam Merdeka & Salam Ramadhan

 
 


Hope it's not too late to wish everyone out there Salam Merdeka and Salam Ramadhan ya....hari ini dah masuk hari kedua kita berpuasa, rasanya masih belum ada yang puasa yang yuk kot sbb biasanya awal-awal ni semuanya penuh bersemangat nak lengkapkan puasa kan....as for Alia, dia tak puasa pun....kejut bangun sahur pun tak nak macam mana nak puasa kan....yang si kecik of course la tak puasa, bangun pagi je dah minta nasi....hehehe! Anyway, bagaimana dengan sambutan kemerdekaan the other day? As for us, tengok perarakan kat TV je....and then we headed to the malls for our Raya shopping....haah tak tau la sama ada kita orang ni yang lambat ataupun awal tapi for surenya penuh sesak mall aritu.....pening kepala dibuatnya! After 3 malls ditempuhi dalam masa 2 hari lepas, akhirnya lengkap sudah persiapan for 2As....seperti biasa mesti ada baju "pusing" ataupun dresses, kasut baru + accessories....tapi one thing sahaja yang belum dapat iaitu baju kurung....sebab belum berjumpa yang berkenan di hati lagi + yg si adik tu nak kaler lain dari orang lain, agaknya dia tak boleh terima konsep sedondon kot...hahaha....so nampaknya raya ni dia seorang je la yang warna pink! dah la tu kasut raya dia pun lain dari kakak dia.....mmg individualist la this lil girl....hehehe!

As for mama dengan daddy, takde shopping apa pun most probably pakai je baju yang sedia ada janji sedondon....tapi yang penting sekarang ni nak kena kumpulkan bajet balik kampung + bajet persekolahan kak long nanti...haah kena settle dari awal-awal senang sikit tak payah nak kelam kabut nanti....biarla persiapan raya ni ala kadar tapi yang penting the 2As happy dapat balik kampung kan daddy kan.....yeay!!

Akhir sekali, sempena bulan yang mulia ini, kc sekeluarga ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada semua umat Islam dan mohon maaf sekiranya ada kesalahan kelakuan dan perbicaraan.....

* edited at 12.30 pm

I stand corrected, Alia did puasa today....am so proud of her walaupun dia tak sahur, she managed to fast through the day exactly sampai pukul 11.55 tadi.....siap dia cerita masa kat sekolah tadi pun dia tak minum, dia cakap kat teacher yang dia puasa hari ni...nampaknya mama nak kena siapkan duit raya la macam ni...hehehe!


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net