Photographer for Hire!
Weddings.Birthdays.Portraiture
Aiza Azril 0133999432
http://www.myshotswedding.com
http://littlebigshots.wordpress.com

By: Alia Amelyn

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Thursday, 28-Aug-2008 08:22 Email | Share | | Bookmark
Wedding updates for 08.08 - 10.08.2008

Inilah dia antara tarikh-tarikh yang paling laris buat 2008 dan juga minggu yang tersibuk bagi team MyshotsWedding. Minggu ini juga menyaksikan team Myshotswedding yang terpaksa berpecah for different events. But we managed to pull everything together, and here are the results. Do enjoy the galleries ya!


Aswad & Masmiza : the solemnization







date: 08.08.08
place: Seremban
photos by Azran from MyshotsWedding.com

Majlis pernikahan yang berlangsung di Spanish Villa dengan begitu indah sekali, dihadiri semua kaum keluarga. Dan pasangan yang diijabkabulkan tampak ceria sekali. Tahniah kepada Masmiza & Aswad, semoga kekal bahagia hingga ke anak cucu.

For more pictures -> Aswad & Mas



Farhan & Tanty Azura : the engagement







date: 09.08.08
place: Damansara
photos by Azran from MyshotsWedding.com

For more pictures -> Farhan & Tanty



Video by Azril & Kc from MyshotsWedding

Majlis pertunangan yang cukup unik dan lain dari yang lain, dengan bertemakan Arabian night segalanya berjalan dengan lancar dan begitu indah sekali. And I just love the beautiful dreamy setting that night, dengan pelamin yang cukup unik di bawah kilauan sinaran lilin-lilin, cantik sangat! Dan suatu kelainan pada malam itu, majlis pertunangan tersebut juga turut disertakan sekali dengan khutbah pertunangan. Suatu kelainan yang seharusnya kita ambil iktibar. Anyway, to my dear Tanty & Aan, you guys are just wonderful dan tahniah sekali lagi from all of us.....insya-Allah nanti kita jumpa lagi yeh.....



Zain & Mira : the reception







date: 10.08.08
place: Semenyih
photos by Azran from MyshotsWedding.com

To Zain & Mira, hope it's not too late to wish you guys selamat pengantin baru, semoga kekal bahagia hingga ke anak cucu....sorry i couldn't be there that day...tapi one thing for sure you guys looked so radiant that day, it shows in the pictures! Congratulations and happy honeymoon ya...

For more pictures -> Zain & Mira


Wednesday, 27-Aug-2008 07:27 Email | Share | | Bookmark
the Aizas

Sementara menunggu mama mengedit gmbr birthday daniel dgn iman yang beratus-ratus keping tu (lepas gian sbb lepas ni dah cuti sebolan dah!), sila la melayan cerita the Aizas ni dulu yeh......



This is us on last 18.8....we were on our way back from Putrajaya after we had brunch together with tok babah and tok ma.....masa tu tengah kebosanan yang amat sebab plan nak bergambar kat taman tak dapat sebab hujan, so apa lagi mula la sessi poyography with the 2As in the car...making funny faces to entertain ourselves....hehehe!



And this is us on 22.8 , had a special session with taufiq yang baru je balik dari Germany...dah berapa kali scheduled akhirnya dapat juga at lastnya walaupun sekejap but i just can't wait for the results...sekali sekala nak merasa juga berada di depan cam....walaupun hanya sejam lebih but it was great, finally the Aizas are captured on screen....

Aiza Alia



Finally dah registered for standard 1 kat Sekolah Kebangsaan Saujana Impian 2, last monday siap bawak dia pi ambil gambar passport semua...tak sangka dah besar dah anak mama sorang ni kan....lepas ni sure dah tak berapa nak manja-manja lagi macam dulu kan...memang sekarang ni pun kak long dah makin independent, homework kadang-kadang tu dah siap tanpa kena paksa....kalau nak makan roti kaya pun dah boleh buat sendiri....tapi lucu pulak tu bila mengenangkan kak long yang tersilap sapu asam jawa kat roti sbb bekas asam jawa tu sama la pulak dengan bekas kaya....hehehe...mulanya tak tau pun cerita ni, sampai la dia komplen " mama...len kali jangan beli lagi kaya tu, tak elok la....masam sangat"......bila kc check rupanya dia tersalah bekas.....hehehehe! kesian dia tau, kena abiskan juga the whole roti tu sbb dah biasa ajar budak-budak ni kalau makan kena abiskan......tak dapat bayangkan la macam mana roti yang "masam" tu boleh dia habiskan semua....sabar je la kan....so sekrg ni memang bekas asam tu dah letak jauh-jauh dr bekas kaya.....

Aiza Amelyn



si adik pula sekarang ni dah pandai berkawan dan bawak diri kalau ikut mama ke birthday party, senang sangat dah.....last saturday and sunday dah cukup jadi bukti adik dah boleh independent.....siap baik je pulak tu dia duduk sebelah aunty mira.....thanks again mira tolong tengokkan ayin aritu......lagi satu, adik sekrg ni dah pandai nak berkawan.....antara nama-nama yang dia hapal....aj, ca, iman dan sara.....hehehe! siap masa balik lepas bday iman tu becok mulut dia cerita dia mandi pool dgn aj + iman....seronok la tu ada kawan eh....so i think she's totally ready for kindergarten lepas ni.......

Okay, have to get back to work......more coming soon after this......weddings, birthdays...and many more.....



Monday, 25-Aug-2008 06:13 Email | Share | | Bookmark
What a Splish-Splashing Weekends!

ayin @ daniel's
ayin @ iman's
Dah almost bersawang fp ni...tapi nak buat macam mana, my pc has been invaded by some unknown virus...so last week terpaksa menjalankan proses back up dan juga formatting balik, sabar je la....nasib baik la most of the clients' pictures dah siap archived, cuma tinggal pictures of the 2As and few important documents je yang tinggal.....bila dok kemas-kemas balik baru la perasan almost 2 years dah tak print out gambar budak-budak ni, satu hari suntuk memilih gambar for print out and it turned to be almost 600+ gambar yang nak diprint! mak aiii! ni mau kena beratus-ratus hinggit ni...tapi what to do.....daripada hilang terus baik print kan.....hehehe!

Anyway, apa cerita 2As ye?



Last two weeks, i've been busy with weddings tapi last Saturday sempat juga berHawaiian Party sempena my dearest cousin, Mariam's 19th birthday.....kali ni cuma bawak Amelyn je since Alia masa tu tak berapa sihat....best pulak tengok birthday bertemakan hawaiian ni, suka sangat tengok all the decors which include the cute hut decorated with shells and balloons, handmade leis for each guests.....and one thing for sure, yang paling best of course la the cake yang cute giler tu....siap in the shape of bikini babe lagik! cuma yang takde hula dance jek kan dik Mai.....hehehe! Apapun we had so much fun that nite including Amelyn yang sibuk nak ambil gambar dengan cake tu! Thanks for inviting us ya.....and happppy birthday once again from all of us....


And last weekend, we had another great time at Daniel's party + Iman's pool party....kali ni memang the 2As enjoy sakan! Masa kat birthday Daniel, cuma bawak Amelyn sorang je.....nasib baik la ada Aunty Mira tolong tengokkan dan juga Ca yang rajin dok melayan ayin..hehehe! Walaupun masa tu memang hujan lebat, the party was great...salute to raz yang bertungkus lumus siapkan semuanya including the lil fishes as centerpiece yang memang menjadi kesukaan budak-budak kecik + the unique theme, totally lain dari yang lain including the cake + the theme's color......it made everyone looked so ceria that day, including the lil tuan muda Daniel....hehehe! Thanks raz for inviting us, haa tau tak sampai arini ayin sibuk tanya kenapa mama tak ambilkan doll "perempuan" kat kek tu....hahahah! sabar je la....tak leh bawak majlis dah lepas ni.....


Tuan besar Daniel Hadif dikelilingi peminat-peminat setia....hehehe!


Best giler tgk cake tu...macam-macam ada!


Pinata time!


And yesterday pula Alia + Amelyn both were at Iman's Pool Party...this one mmg cannot miss la sebab diaorg dah lama menunggu je time nak mandi pool.....siap sampai-sampai je dah minta nak mandi dulu dalam hujan-hujan tu....nasib baik la hujan berenti juga at last nya, dapat la the 2As ni melepas gian! hehehe! gambar? nnt ya masih dalam Cf card lagi....hehehe! apapun thanks jue for everything.....and happy birthday iman! aunty kc hope iman suka the gifts tu ya....

updated @ 11.30 pm

Finally dapat juga upload gambar, tapi belum dapat buat apa-apa since pc ni on loan from the big boss sementara tengah tunggu my pc siap diformat balik..huhuhu...sabar je la.....anyway here are few selected pictures from iman's pink loves brown pool party yesterday.....


memang kalau boleh ni iman dah lama masuk dlm pool dengan dress tu!


finally dapat juga!


even 2As pun enjoy sakan....hehehe!!

want more? tunggu ya...tomorrow i'll be "out of office" for some street shooting.....be back soon with more ya.....


Tuesday, 19-Aug-2008 19:06 Email | Share | | Bookmark
Galleries updates for July & August 2008

 
 
 
View all 5 photos...
sweetloveofmine



My sweet love, Inesza

date: July 2008

Beautiful little angel, precious little one....she's indeed the heart and soul of her parents. Though she was pretty shy at first, but as time passed she managed to melt my heart with her sweetest smile ever....inesza, i hope you will grow up to be a wonderful person as you are today...and most importantly, stay cute ya!

For more of her sweetness -> Inesza


sweetloveofmine



Syafiqah's 1st Birthday Party

date: 01.08.08
place: KFC, Carrefour Ampang

This little angel truly is blessed with total love from her parents, and this very first birthday was their gift to celebrate all the happy moments since she arrived. Such a sweet little thing, and a brave one too....I've never seen a kid of her age who didn't even cringe a bit at the sight of the Chicky mascot....hehehe! Anyway, thanks Rose for inviting me ya, and happy birthday my dear Syafiqah

For more of the lil cheeky one -> Syafiqah's 1st Birthday Party


sweetloveofmine



Yaya & Lana's Double Bash

date: 02.08.08
place: Sg. Buluh, Selangor.

I just adore these girls, they basically grew up in front of my eyes....From the very shy yaya and adorable lil baby lana, they are now quite attached to my lens already, always ready to give me their sweetest smile and supermodel poses! hehehe! The double bash was a great success, i just love the goody bag, the cake and everything.....Lyss, i know you could beat Martha anytime...hehehe! Thanks ya for everything....

For more of the Girls Power -> Yaya + Lana Double Bash


sweetloveofmine



Ilhan Yusuf's Majlis Aqiqah dan Kesyukuran

date: 03.08.08
place: Lot 278, Ulu Kelang.

How i wished he's mine....introducing the lil action hero in the making, Ilhan Yusuf....he's no other than my own nephew. So tiny yet so full of life! Thanks to Puteri & Gee for believing in me to capture these beautiful moments. Hopefully next time, we can do outdoor pula ya.....hehehe!

For more of the little hero -> Ilhan Yusuf


All images by kc 013.3999.432



Tuesday, 19-Aug-2008 04:11 Email | Share | | Bookmark
33 and happy...


image by Alia

Just like any other day, the difference was only in the number of age....hehehe! Definitely older but i hope wiser too.....takde celebrate kat mana-mana pun cuma pada siangnya we headed to Putrajaya sebab nak deliver album dan juga gambar to Madam Lyss dan juga Datin Seri Mona...so since dah kat sana, Alamanda je la pilihan yg terdekat....we had our lunch at A&W then jalan-jalan cuci mata kejap before we headed home since tok tok dan tok babah pun dah penat masa tu......ingat nak ambil gambar kat depan taman Alamanda pun tak dapat sebab hujan lebat sangat masa tu....huhuhu.....

And then malamnya I had two dinners, mulanya with my parents + sis (sebab masa ni Alia dan Amelyn tgh titon)....Thank you sis for the gifts! hikhik! Those lovely gifts certainly made me feel younger and more ceria! hahahaha! And then later on, keluar lagi for dinner or supper in my case....this time with the 2As dgn my dear hubs.....tak pi mana pun just to the Borak cafe nearby.....since tak dapat cake, so blueberry muffin pun jadik la kan! hehehehe! Thanks dd for the treat...

Well, that's about it.....nothing fancy....but I'm content nevertheless......dah tua-tua nak celebrate pun macam apa la sangat kan....hehehe!

Thanks so much for all the wonderful wishes over here ataupun kat FB.....made my day so much sunnier....hehehe!


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net